„Luminița, de la capătul tunelului” ajunge la TNB

luminita-c-cotimanis-alexandra-poiana-si-dragos-stematePe 1, 2, 7 şi 9 octombrie, la ora 20.00, vor avea loc la Sala Atelier de la Naționalul bucureștean primele reprezentații ale spectacolului „Luminița, de la capătul tunelului” de Radu F. Alexandru, în regia lui Mircea Cornișteanu.

Premiera pentru presă este programată pe 11 și 12 octombrie, la aceeași oră.

Din distribuție fac parte: Constantin Cotimanis, Monica Davidescu/Iuliana Moise, Dragoş Stemate şi … Alexandra Poiană (Luminiţa!).

Despre lumea din piesa sa, autorul a comentat: „Îi cunosc bine pe toți care se bălăcesc în burta cașalotului în care trăim. Pe cei de azi și pe cei de ieri: președinți, prim-miniștri, înalți demnitari – leadership-ul, cum i se spune acum. Au făcut și continuă să facă tot ce este în puterile lor ca lucrurile să rămână așa cum sunt de când e lumea. Nu le-a fost ușor, mai tot timpul au fost tentative ale unora și ale altora să ne destabilizeze și să ne colonizeze. Nu au reușit și nu vor reuși în veci. Pentru că mereu și mereu se ridică un „nou val” care duce mai departe lupta de rezistență”.

Şi, cu toate acestea, „Luminița, de la capătul tunelului” se încăpăţânează să i se opună. Cu ce forţă? Va fi ea în stare să facă ce n-au izbutit mulţi alţii înaintea ei? Şi cu ce rezultat?

Scrisă în 2008, piesa a fost publicată cu titlul „Românica” („Tsunami”), în volumul Teatru7, apărut la editura Cartea Românească. Montarea de la TNB are loc în premieră.

Până acum pe scenele teatrelor din București și din țară, autorului i s-au montat piese precum „Dilema”, ,,Dinu”, ,,Saltimbancii”, ,,Mansarda”, ,,Iubiri”, ,,O şansă pentru fiecare”, ,,Omul care face minuni”, ,,Privind în jur cu ochi fără lumină”, ,,Nimic despre Hamlet”, ,,Domnul Sisif”, „Love stories” („Labirint”), „Poveste despre tatăl meu”, „La vita e bella”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.