„Lut”, debutul lui Vlad Massaci la TNB

Irina Movila_ LUTPe 2, 9 şi 13 februarie, de la ora 20.00, la Sala Atelier de la TNB vor avea loc primele reprezentații oficiale ale spectacolului „Lut” de Marijke Schermer. Acesta este cea mai cunoscută piesă a autoarei de succes născute la Amsterdam, autoare a peste zece piese și două romane, câștugătoare a Premiului pentru Literatură „Charlotte Kohler”.

Spectacolul este regizat de Vlad Massaci, aflat la prima montare pe o scenă a TNB. Scenografia este semnată de Andu Dumitrescu.

Distribuția este alcătuită din Irina Movilă, Mircea Rusu, Claudiu Istodor, Natalia Călin și Cristina Constantinescu.

Spectatorii sunt invitați să urmărească o poveste de dragoste cu două despărţiri… Amândouă, la fel de neaşteptate, într-un spectacol încărcat de melancolii nordice, cu personaje pline de nuanțe, conflicte puternice și un deznodământ neașteptat.

Dezamăgită că bărbatul pe care l-a considerat marea ei dragoste a părăsit-o fără explicații, Dora a decis să se retragă într-un ținut pustiu din mijlocul unei mlaștine de lut, cu un nesfârșit cer cenușiu deasupra capului, înconjurată însă, protector, de cei dragi. Soț, fiică, soră, toţi au urmat-o de bunăvoie în acest exil melancolic, considerând că o jumătate de Dora înseamnă mai mult decât nicio Dora.

În rolul principal feminin, Dora, spectatorii se vor întâlni cu una din cele mai importante actriţe din generaţia de mijloc, Irina Movilă. „Nevoia de a mitiza absolutul unei relații o avem toți cei care considerăm iubirea un vector important în viața noastră. Iar clipele de maximă fericire, cu cât sunt mai scurte, cu atât le dilată pe cele nefericite”, spune actrița.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.