Macaz – Teatru Coop. deschide stagiunea de teatru politic

Stagiunea 2018/2019 a spațiului Macaz –Teatru Coop. se deschide la începutul lunii septembrie cu două evenimente.

Spectacolul „TABU” (producție a Asociației CARUSEL în parteneriat cu MACAZ – Teatru Coop) va avea loc sâmbătă, 8 septembrie 2018 şi duminică, 9 septembrie 2018, de la ora 19, la Macaz – Bar Teatru Coop. (Calea Moşilor 106, București).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face la următoarea adresă: https://goo.gl/forms/ad1WIbOc2Bh1Ezrg2.

Spectacolul „TABU” ficționalizează, pornind de la o documentare aplicată, povestea lui Nicol și a Gianinei, două femei din București care practică sexul comercial stradal. Spectacolul își propune să nuanțeze, completeze și contrazică percepții uzuale despre „prostituție” și să transmită fragmente din viețile personale, atât din familie, cât și de la muncă, ale celor două eroineprincipale. Care sunt condițiile de muncă într-un domeniu considerat ilegal și, de aceea, complet nereglementat? Cum se negociază prețurile, concurența și relațiile cu clienții? Există vreo metodă de protecție a muncii sau vreo plasă socială? Cum ajung și cum aleg diverse persoane să practice sex comercial? Și cum le influențează munca relațiile cu partenerii, relațiile cu copiii și viața de zi cu zi? Toate acestea sunt întrebări pe care spectacolul le chestionează.

Echipa spectacolului „TABU”  este formată din Paul Dunca, Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Ruxandra Maniu, Zita Moldovan, Cristina Oprea, Alexandru Potocean, David Schwartz, Marian Ursan și Iulia Vaida.

 Al doilea eveniment este spectacolul invitat „Blocați în trecere” (o producție Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca), care va fi prezentat miercuri, 12 septembrie 2018, de la ora 19, la Macaz – Bar Teatru Coop. (Calea Moşilor 106, București). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Blocați în trecere” face parte din Programul „Fresh Start”, un program de rezidențe adresat tinerilor absolvenți de teatru, organizat de către spațiul Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca. Pornind de la o serie de întrebari despre sine și de la diverse provocări lansate actorilor prin improvizații, spectacolul își propune să abstractizeze angoasele, vulnerabilitățile, frustrările și temerile care ne modifică inevitabil experiențele personale. Totodată, spectacolul explorează și deconstruiește spațiul obscur în care conviețuiesc aceste frici și urmărește felul în care noi le traversăm pentru a ne cunoaște și în ultimă instanță (re)cunoaște fragilitatea.

Regia spectacolului este semnată Irina Crăiță-Mândră, iar dramaturgia de Bianca Trifan. Coregrafia este creația Cameliei Neagoe, muzica este compusă de Dan Cristian Ioniță, iar distribuția îi cuprinde pe actorii Irina Sibef, Grațiela Bădescu, Andrei Han. Mentorul acestui proiect este Sinkó Ferenc. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.