„Madama Butterfly”, în direct din portul din Sydney

SYDNEY HARBOUR??The spectacular stage design of Handa Opera on Sydney Harbour: Madama Butterfly was revealed tonight, including a 12m sun emerging from the Harbour and a 6m moon that rose behind cast members Hiromi Omura (Madama Butterfly) and Georgy Vasiliev (Pinkerton). The production opens on 21 March and plays until 12 April. Photo Credit James Morgan„Madama Butterfly”, una dintre cele mai spectaculoase reprezentații de operă ale tuturor timpurilor, va fi transmisă la Grand Cinema & More, în cadrul stagiunii culturale 2014-2015. Celebra operă semnată de Giacomo Puccini va fi difuzată pe 18 septembrie, de la ora 20.30.

Pus în scenă în portul din Sydney, spectacolul este o interpretare modernă a poveștii tragice de iubire dintre o gheişă şi un ofiţer american. Regizată de Alex Ollé, opera „Madama Butterfly” îmbină grația și frumusețea decorurilor tradiționale japoneze cu elemente moderne. Spectacolul în aer liber include un decor dinamic, cu un soare și o lună uriașe, care răsar din apă și se ridică deasupra scenei. Costumele și decorurile aduc la viață o fantezie orientală modernă, pe fundalul unei panorame unice: în spatele scenei suspendate deasupra renumitului port din Sydney, spectatorii vor putea admira Opera şi impunătorul Harbour Bridge. Madama Butterfly este semnată de Opera Handa, un proiect al Operei Australia, renumită pentru producţiile sale spectaculoase puse în scenă în aer liber.

Spectacolul de operă se bucură de o distribuție internațională de excepție. În rolul tragicului personaj Cio-Cio San, tânăra gheișă, poate fi admirată soprana japoneză Hiromi Omura. Interpretarea uimitoarei soprane a fost considerată atât de apropiată de perfecţiune, încât aceasta a fost denumită „Madama Butterfly a zilelor noastre”. Rolul ofiţerului Pinkerton este jucat de tenorul Georgy Vasiliev, cunoscut pentru rolurile din spectacole precum „Nabucco”, „Tosca” sau „Pagliacci”.

Alături de Madama Butterfly, stagiunea culturală 2014-2015 de la Grand Cinema & More cuprinde spectacole de operă, balet, piese de teatru şi teatru pentru copii, spectacole de improvizație dar şi evenimente speciale care vor putea fi descoperite în urmatoarea perioadă. Următoarele două spectacole ale stagiunii vor fi Barbierul din Sevilia, de pe 25 septembrie, şi Tosca de pe 16 octombrie, ambele fiind transmise în direct de la Opera din Paris.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.