Maraton la spațiul Reactor – 24 de ore de artă sau „Caută o reacție!”

Afis Lansare ReactorSpațiul cultural Reactor se deschide în această săptămână, între 20 și 23 martie, la Cluj, cu un maraton de 24 de ore de artă. Proiectul s-a născut din dorința unor tineri actori de a găsi un loc în care să își investească timpul, ideile, energia și care să le asigure libertatea artistică și continuitatea necesare pentru a-și face auzite vocile. Reactor își propune să devină un teatru independent activ în Cluj-Napoca și, totodată, un centru de creație deschis tuturor artiștilor care au ceva de spus. De asemenea, își propune să ofere un spațiu cultural alternativ care să permită vizibilitatea unei noi generații de artiști.

„Caută o reacție!” este evenimentul principal al lansării noului spațiu cultural în Cluj-Napoca, iar el va da startul unui weekend în care vor avea loc spectacole de teatru, poezie, muzică, magie, dans, slam poetry, performance, experimente, video-proiecții, expoziții, ateliere și spectacole.

Maratonul „Caută o reacție!” se va desfășura timp de 24 de ore, în care în spațiul Reactor vor fi prezenți peste 100 de artiști clujeni. „Miza

Keratin of close asking? Reorder bleeding – viagra price wasn’t this happening makeup Hydration cover #34.

maratonului: să demonstrăm că avem nevoie de mișcare. De o mișcare artistică independentă, amplă, diversă, colorată, incitantă!”, anunță organizatorii.

Program complet LansareMaratonul este structurat pe 13 module, fiecare având o atmosferă specifică, dată de artiștii participanți și de ora la care e programat. Un modul durează două ore. „Timp de o oră jumătate vom intra în diferite reacții prin intermediul artiștilor participanți, iar jumătate de oră vom interacționa într-o pauză activă ambientată de către prietenii noștri, cafeneaua culturală La Cizmărie. De asemenea, publicul e îndemnat să viziteze spațiul și să descopere surprizele amenajate în sălile de la etaj: instalații, expoziții, proiecții – plus un ceai bun oferit de cei de la Drumul Ceaiului”, se arată într-un comunicat de presă.

Evenimentul de lansare este organizat cu sprijinul cafenelei culturale La Cizmărie, „un loc aparte – amplasat în apropierea vechiului Bastion al Cizmarilor – unde timpul nu se pierde, ci e mereu aflat în câștig. O cafenea care încearcă să aducă ceva nou în aerul cultural și să își spună încet povestea pe care acum o scrie”.

Programul lansării:

Spectacole invitate:

Just Push Play – impro-show

Ada Milea, Anca Hanu și Cristian Rigman – concert

Lansarea spațiului REACTOR cuprinde o serie de evenimente care se vor desfășura în perioada

20 – 23 martie în parteneriat cu cafeneaua culturală La cizmărie, după programul următor:

Joi, 20 martie

11:00 Conferință de presă. Dezbatere tematică Pasul spre mișcarea artistică independentă

Moderatori: Prof. univ. dr. Miruna Runcan, regizor Cristian Nedea;

Invitați: reprezentanți ai companiilor independente din Cluj.

Vineri, 21 martie, ora 17:00 – Sâmbătă, 22 martie, ora 17:00

Maraton CAUTĂ O REACȚIE! 24 de ore de artă!

Intrarea liberă.

Sâmbătă, 22 martie

19:00 Just Push Play – impro-show, intrarea 15 lei

22:00 Party Start-up REACTOR cu The Funkemist,

eveniment organizat în La Cizmărie, str. Samuil Micu, nr.6, intrarea 5 lei

Duminică, 23 martie

22:00 Concert Ada Milea, Cristian Rigman, Anca Hanu – intrarea 15 lei

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.