Maratonul Teatrului Independent își anunță câștigătorii duminică

afis-maratonul-indepedent-724x1024Duminică, 11 octombrie, la ora 20.15, la Teatrul de Artă din București se vor da publicității numele câştigătorilor Maratonului Teatrului Independent, Bucharest Fringe, ediţia a cincea.

Juriul va acorda următoarele premii: Premiile sunt următoarele: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună scenografie, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriță, Premiul pentru debut, Premiul de originalitate, Premiul pentru dramaturgia spectacolului.

De asemenea, îi vom urmări pe scenă pe câţiva dintre cei mai buni actori ai Galei Tânorului Actor HOP din 2015. “Am ales să prezentăm un show-case Hop ca pe un semn de încurajare a tinerilor artiști independenţi şi pentru a le oferi posibilitatea unei noi şi bine meritate întâlniri cu publicul. Sperăm că iniţiativa noastră se va bucura de susţinerea dumneavoastră, a iubitorilor de teatru”, au declarat organizatorii.

La eveniment și-au anunțat participarea: Dana Marineci, Nicholas Cațianis, Maria Teodora Filip, Alina Petrică, Cătălina Bălălău, Răzvan Kren Alexe.

Între 2 și 11 octombrie, la București se desfășoară Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, aflat la ediția a cincea, eveniment care are drept scop promovarea artiştilor independenţi şi a spectacolelor pe care le creează. Ediția din acest an vine și cu o noutate pentru elevi și studenți, care vor avea intrarea liberă pe baza carnetului sau legitimației de student.

Ȋn acest an, Bucharest Fringe cuprinde două secțiuni, ONE DRAMA – dedicată monodramelor – și care cuprinde cele mai interesante și mai apreciate one man/woman show-uri ale momentului, și secțiunea COMPETIȚIE, ȋn care au fost selectate cele mai bune spectacole independente realizate ȋn ultimul an în toată țara.

Spectacolele se vor desfășura în 10 teatre și spații de joc din București.

Din juriul de selecție al festivalului au făcut parte criticii de teatru Cristiana Gavrilă, Cristina Rusiecki, Monica Andronescu, Oltița Cîntec și Oana Cristea-Grigorescu.

Juriul de premiere este alcătuit din: Andreea Bibiri, actriță la Teatrul Dramatic „L.S.Bulandra” și regizor independent; Voicu Rădescu, fondator al Green Hours și al fenomenului „Teatrul LUNI”, Răzvan Penescu, fondator al Platformei LiterNet, Horia Suru, regizor, premiant al ediției anterioare a Bucharest Fringe.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.