Marcel Iureș deschide Festivalul Undercloud

marcel_iures_in_absolut_in_turneu_in_germaniaA mai rămas puțin până la deschiderea celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Teatru Independent Undercloud, anul acesta fiind prima ediție internațională și primul an în care festivalul se transformă în bursă de spectacole.

Marcel Iureș va deschide festivalul cu spectacolul „Absolut”, de la Teatrul ACT, în regia lui Alexandru Dabija.

Până pe 11 septembrie, la Muzeul Țăranului Român, festivalul aduce în fața publicului 32 de spectacole, producții ale teatrelor independente din Bucuresti și spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul „Blind Hamlet” prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franța (spectacolul „A l’ombre de core” prezentat în Festivalul de la Avignon) și Ungaria (spectacolul „Așteptându-l pe Godot”).

Artiști precum Marcel Iureș, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Medeea Marinescu vor fi doar câțiva dintre cei prezenți în acest an la Undercloud. Detalii despre toate distribuțiile și programul complet al spectacolelor găsiţi pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro

„Undercloud a apărut din dorința de a da o sanșă reală teatrului independent, un teatru viu, sănătos, care a început să fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigăt și s-a dezvoltat ulterior ca o mișcare de neignorat”, a declarat Chris Simion, directoarea festivalului. „Undercloud susține artiști tineri și cu experiență care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu și-ar dori, ci pentru că nu le dețin, în schimb produc din bani privați… oxigen cultural.”

Undercloud „se definește prin calitate, nu prin cantitate”, declară organizatorii care susțin că „promovează valoarea înaintea notorietăţii… autenticitatea înaintea comercialului”. De asemenea, își propun să se adreseze „persoanelor fără vârstă, fără prejudecăți și fără fiţe” și sunt siguri că „e cool ca atitudine, e kinky ca vibrație, e sănătos ca spirit, e necesar pentru ca e pe bune”. Ca să-i credeți pe cuvânt, trebuie să mergeți în primele 11 zile ale lui septembrie la Muzeul Țăranului Român.

Juriul celei de-a șaptea ediții este format din actorul George Ivașcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat în curtea Muzeului Țăranului Român. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.