Marcel Iureș duce „Absolut!” la Londra

marcel iuresSpectacolul „Absolut” după „Ivan Turbincă” de Ion Creangă, un one-man show cu Marcel Iureș, realizat la Teatrul Act din București de Alexandru Dabija, se va juca duminică, 26 octombrie, la Leicester Square Theatre, din West-End-ul teatral londonez. În capitala Marii Britanii va avea loc o reprezentaţie unică a acestei montări ce se joacă în România cu casa închisă de peste trei ani.

„Montarea accentuează liniile esențiale ale existenței umane înseși, dincolo de detaliile vieților individuale, concrete, în care întâlnirea cu Dumnezeu, Moartea sau Diavolul rămân momentele fundamentale. Singur cu publicul său, Marcel Iureş recreează – cu o virtuozitate ieșită din comun, cu vervă, dar și cu finețe – un spectru larg de personaje, ipostaze, de fapt, al omului generic în fața Absolutului”, se arată într-un comunicat de presă. Aşa cum declara Alexandru Dabija, miza acestui spectacol este una majoră: „Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare.”

Spectacolul este prezentat la Londra de către Institutul Cultural Român şi va fi jucat în limba română cu supratitrare în limba engleză.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.