„Maria de Buenos Aires”, în premieră la Timișoara

MariafinalSâmbătă, 20 septembrie, la ora 19.00, va avea loc premiera spectacolului „Maria de Buenos Aires”, pe muzica lui Astor Piazzolla și textul lui Horacio Ferrer, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu din Timişoara”

Primul spectacol muzical semnat de regizoarea Ada Lupu, „Maria de Buenos Aires”construiește o lume plină de energie și senzualitate, o lume a amintirilor și a proiecțiilor dintr-o clipă de viață, o lume a înlănțuirii cuvintelor cu muzica și cu dansul prin dragoste, în povestea unui alt Orfeu care își inventează o Euridice.

„Maria de Buenos Aires” probabil cea mai spectaculoasă lucrare a celebrului compozitor Astor Piazzolla, realizată împreună cu poetul și libretistul uruguayan Horacio Ferrer, reformulează astăzi și aici, în Sala 2, în acorduri de tango argentinian, cuvântul și gestul în maturitatea emoțională a omului de astăzi. Acestea, împreună, transformă spațiul și timpul într-o construcție creată din emoții și din imaginație, comprimându-le într-un prezent continuu, nemediat, un prezent profund subiectiv. Și, înainte de toate, ne oferă o poveste care aparține fiecăruia dintre noi.

„E un spectacol la care trebuie venit cu iubitul / iubita de mână. Ce poate fi mai frumos decât emoția? Este important să ne oferim ocazia de a cunoaște viața cu toate simțurile, de a ne emoționa, de a găsi într-o poveste acele lucruri care pot duce mai departe propria noastră poveste”, spune Ada Lupu.

Distribuția este alcătuită din actorii Sânziana Tarța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu și Adrian Cozan, cărora li se alătură dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat.

Unul dintre cele mai reputate banduri de tango argentinian al ultimilor ani, Nuevo Tango Quintet, format din Alin Stoianovici (acordeon), Roxana Yvonne Coșereanu (pian), Lucian Petrila (vioară), Ionuț Dorobanțu (chitară), susține coloana sonoră a spectacolului. Acestora li se alătură muzicienii Gianluca Vanzelli (flaut), Carmen Paulescu (vioară), Iuliana Ambăruș (violă), Andrei Șaramet (violoncel), Andrei Voica (vibrafon, xilofon), Csaba Santa (contrabas), Radu Alexandru Pieloiu (percuție). Direcția muzicală a spectacolului este semnată de Alin Stoianovici și Nuevo Tango Quintet. Coregrafia îi aparține lui Răzvan Mazilu. Scenografia poartă amprenta Alinei Lățan (costume), Zsolt Fehervári (spațiul scenografic) și Lucian Moga (light design).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.