Marinela Țepuș, Premiul de Excelență la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova

Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara, a primit Premiul de excelență la cea de-a XVIII-a ediție a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), echivalentul UNITER din Republica Moldova.

Cea mai importantă distincție acordată de uniunea de breaslă din Republica Moldova recompensează activitatea de coordonare a Proiectului 100 de ani împreună. Centenarul Marii Uniri. Proiectul a asigurat cadrul unor intense schimburi culturale între Teatrul Nottara și teatrele de dincolo de Prut. În 2018, Teatrul Nottara a găzduit spectacole ale unor teatre moldovenești (Teatrul Național Satiticus I.L. Caragiale și Centrul de Cultură și Artă Ginta Latină, ambele din Chișinău,Teatrul Național Vasile Alecsandri din Bălți, Teatrul Muzical-Dramatic Bogdan Petriceicu Hasdeu din Cahul) și a jucat, la rândul său, pe scenele acestora. 100 de ani împreună. Centenarul Marii Uniri a fost unul dintre cele mai importante și de succes proiecte ale teatrului de pe Bulevardul Magheru, în ambele țări, reprezentațiile jucându-se cu sălile pline.

La ediția de anul trecut a Galei Premiilor UNITEM, teatrologul Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara, a primit Premiul Președintelui UNITEM pentru management.

De-a lungul trimpului, Premiul de Excelență al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM) a fost decernat unor personalități din Romnia, care au contribuit la consolidarea legaturilor culturale dintre cele două țări:  Emil, Boroghină, Constantin Chiriac, Ion Caramitru, Mircea Diaconu, Mihai Mălaimare, Matei Vișniec.

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Moldova a avut loc la Chișinău, ca în fiecare an, și a marcat Ziua Mondială a Teatrului, precum și UNIREA Basarabiei cu Regatul României (unire care a durat 22 de ani, până la 28 iunie 1940). „Am știut că voi fi premiată, pentru că am primit invitația de a fi prezentă la Gala Premiilor UNITEM. Însă nu am știut ce premiu urmează să mi se ofere. M-am sfiit să întreb”, a declarat Marinela Țepuș, manager al Teatrului Nottara. „Această distincție încununează cele două mandate de directorat ale Teatrului Nottara din București (8 ani), precum și cei șase ani de directorat al Teatrului „George Ciprian” din Buzău. Consider că nu am ocupat degeaba funcția de director în două teatre pe care le prețuiesc și le admir. Dedic acest premiu tuturor colegilor din Teatrul Nottara, care au fost alături de mine în cei opt ani, pentru că numai împreună am putut închega o echipă care s-a bucurat de multe succese, dar și celor cărora nu le-am fost pe plac, pentru că numai ei m-au stimulat să devin un manager cultural cu adevărat profesionist”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.