Matei Vișniec, montat la Teatrul Țăndărică

TandaricaLuni, 18 aprilie, la ora 17.30, va avea loc la Teatrul Țăndărică din București premiera națională a spectacolului-eveniment „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vișniec, regizat de Ioan Brancu.

Autorul va fi prezent la eveniment, iar premiera va fi precedată de lansarea volumului care conține textul spectacolului, varianta bilingvă română-franceză, dar și de expoziția cu ilustrații din carte realizate de Andra Bădulescu, apărută la Editura Arthur

Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, debutează pe scena de la Țăndărică cu o piesă scrisă pentru copii. „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de candoare, de sensibilitate care vorbeste despre prietenie, întrajutorare, tristețe, bucurie și speranță.

„În urmă cu douăzeci de ani, când s-a născut fiica mea Joèla, privirea mea asupra lumii s-a schimbat. Și am început să scriu scurte piese pentru diverse felii de vârstă, pentru 3-6 ani, pentru 7-11 ani, pentru 12-15 ani (…) Există însă şi în fiecare dintre noi un copil ascuns. Poate că am scris şi pentru mine, deci, unele dintre aceste pagini…Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele este însă o piesă mai specială, cred că am scris-o pentru toate aceste fiinţe legitime care îşi au reședința biologică, legală şi nostalgică, în mine. Este, cred, o piesă care trebuie mai degrabă trăită decât rezumată“, a explicat Matei Vișniec.

Distribuția este alcătuită din Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Mariana Zaharia,
Robert Trifan, Leonard Dodan.
Marian Sandu este realizatorul scenografiei, iar muzica e semnată de
Cari Tibor.

Producția se recomandă copiilor de peste 5 ani.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.