„Medeea, mama mea”, în premieră la TNB

medeeaSpectacolul „Medeea, mama mea”, a cărui premieră pentru presă a avut loc pe 22 mai, va putea fi văzut la Sala Pictură a TNB, pe 25 și 26 mai, începând cu ora 20.00, în regia Margaritei Mladenova și a lui Ivan Dobcev.

Unul din cele mai inovative centre teatrale contemporane, dedicat cercetării şi explorării unor modalităţi complexe de expresie scenică, Teatrul Laborator Sfumato din Sofia, Bulgaria, condus de Margarita Mladenova și Ivan Dobcev, a prezentat în cadrul Festivalului Internaţional NETA, în toamna lui 2015, un incitant strigăt contemporan al mitului antic, „Medeea, mama mea”, de Ivan Dobcev, apreciat drept unul din cele mai interesante spectacole ale Festivalului. Inspirat direct din problematica acută a Balcanilor contemporani, textul, pus în scenă de aceiași doi regizori – Ivan Dobcev și Margarita Mladenova, revine acum la Naționalul bucureștean într-o versiune scenică susținută, de această dată, de tineri actori români, se arată într-un comunicat al TNB.

Polifonic la toate nivelurile – al poveştii, al limbajului, vizual, muzical, provocatorul spectacol „Medeea, mama mea”, pornind de la un material de tip reportaj-documentar, se centrează pe istoria dureroasă a trei femei. Dramatic joc al abandonului și al vânzării de copii, „Medeea, mama mea” este un semnal de alarmă privind pericolele lumii contemporane, pierderea valorii sacre a maternității, dezumanizarea și reducerea vieții la stadiul de supraviețuire. Se intersectează două tipuri de civilizații, cea a Europei occidentale cu aceea vitală, primitivă, seducătoare, crudă, vinovată și totodată naivă a Balcanilor.

Scenografia este semnată de Ivan Dobcev, iar muzica de Assen Avramov.

În distribuţie: Alin Potop, Ionuţ Toader, Florentina Ţilea, Aylin Cadîr, Ilona Brezoianu, Mădălin Mandin, George Piştereanu, Ionuţ Niculae şi Bianca Drăgoi (vioară), Emilian Ciobanu (acordeon).

Print

2 Comentarii

  1. cap limpede 24/05/2016
  2. cap limpede 24/05/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.