„Melania” are premiera oficială la Odeon

Joi, 11 octombrie, la ora 19.30, Teatrul Odeon își așteaptă spectatorii la premiera spectacolului „Melania” de Irina Nechit, care va avea loc la Sala Studio.

În spectacolul regizat de Gelu Colceag îi vor putea vedea pe Rodica Mandache și Emanuel Varga. Scenografia este semnată de Adrian Damian.

„Am scris Sfaturile Melaniei în semn de recunoștință pentru generația părinților mei, născuți în anii treizeci, la fel ca Melania. Oamenii din această generație au supraviețuit anexării Basarabiei la URSS, apoi celui de-Al Doilea Război Mondial urmat de foametea din 1947, represiunilor staliniste, colectivizării, „stagnării” brejneviste, prăbușirii Uniunii Sovietice, perioadei de tranziție, ajungând să vadă și efectele pustiitoare ale migrației de după 2000.  Rămâne o enigmă pentru mine, cum au rezistat, cum au înfruntat greutățile, cum și-au salvat sufletele.
Melania are credință și speranță, chiar dacă nu e în întregime sigură ce înseamnă credința ei sau la ce e bună speranța ei. Melania pentru mine e o șansă de mântuire”, a explicat despre piesă Irina Nechit.

Foto: Andrei Runcanu

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.