„Menajeria de sticlă” în vizită la Teatrul Odeon

MenajeriaLuni, 15 februarie, la ora 19.00 la Sala Majestic a Teatrului Odeon din București va avea loc o reprezentație a spectacolului „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams, în regia Sânzianei Stoican, producție a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, care a avut premiera pe 16 mai 2015.

Distribuția este alcătuită din Oxana Moravec, Florentina Năstase, Ionuț Vișan și Cristian Popa. Decorul este semnat de Valentin Vârlan.

Tennessee Williams este dramaturgul pentru care amintirea este motorul întregii sale opere. Aceasta începe cu piesa “Menajeria de sticlă”, scrisă în anul 1944. Caracterul ei pregnant autobiografic ne invită să ne întoarcem intr-o America a anilor 1930, în plină criză economică, în tinerețea lui Tom Lanier Williams (adevăratul nume al dramaturgului). O tinerețe marcată de revoltă, de nevoia de autocunoaștere, de iubire, de nevoia de libertate și descoperire a vieții sub toate aspectele ei.

“Piesa este o amintire și prin urmare este nerealistă. Amintirea își permite multe licențe poetice. Ea omite anumite detalii; pe altele le exagerează, în funcție de valoarea emoționala a subiectului pe care îl atinge, asta pentru că amintirea locuiește numai și numai în inimă”, spunea Tennessee Williams.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.