Mick Davis caută actori pentru „Cina cea de taină”

mick-davisTeatrul Godot organizează castin pentru spectacolul „Cina cea de taină” (The Last Supper), pus în scenă de Mick Davis. Începând de luni 14 noiembrie, toți doritorii pot scrie la adresa la casting@godotcafeteatru.ro, iar apoi sunt invitați să vină să-i arate la fața locului pe Marilyn Monroe, Oscar Wilde, Freddie Mercury, Amy Winehouse, Marlon Brando, Maria Tanase, Adolf Hitler (not an idol), Jim Morrison, Janis Joplin, Albert Einstein, Laurence Olivier, Greta Garbo, John Lennon, Michael Jackson, Audrey Hepburn, Konstantin Stanislavski, Bette Davis, James Dean, Anton Chekhov, Elvis Presley.

Ce se întâmplă când Marilyn Monroe, Freddie Mercury, Albert Enstein și Constantin Stanislavski își dau întâlnire la cină, în România, cu multe alte icon-uri? Vor dezbate subiectele zilei, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu mai e de mult în viață?

Regizorul Mick Davis, cunoscut de publicul din România pentru filmul „Modigliani” (2004), și-a propus să monteze „The Last Supper”, un text creație proprie, până la începutul anului viitor. Perioada de casting se va desfășura între 14 și 20 noiembrie, la Godot Cafe-Teatru.

Echipa de la Godot caută  „actori pregătiți, care să știe de ce au aplicat și care să înțeleagă că un astfel de proiect implică o investiție serioasă de timp și energie. Actori curajoși, care să-și ia munca în serios și care să aibă încredere că dezvoltându-și skill-urile, vor reuși interpretări impecabile ale personalităților care vor apărea în spectacol.

Voci, atitudini, gesturi și alte similitudini. „Știm deja că nu ești Elvis, Einstein sau Oscar Wilde, dar e foarte important să ne convingi că poți deveni unul dintre ei. Fii onest cu tine și vino la casting în momentul în care știi sigur că ai ceva de spus”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, echipa Godot caută autenticitate. „E important să ne arăți că îți cunoști personajul și că poți să-l aduci la întâlnirea cu regizorul Mick Davis. Sigur că în următoarele luni vei primi suportul și îndrumarea de care ai nevoie pentru a fi recunoscut de către public ca fiind chiar personajul pe care-l interpretezi. Până acolo, e important să demonstrezi că ai materialul pe care urmează să-l modelăm împreună.”

,,Fiecare actor trebuie să fie pregătit”, a declarat regizorul Mick Davis. „Pentru că dacă ăsta e craftul tău, chiar trebuie să iei un astfel de context în serios. N-ar trebui ca un actor să se prezinte la casting și să ne spună că n-a avut destul timp să se pregătească. Dacă nu ai avut timp, amână întâlnirea cu noi și întoarce-te la lucru. Pregătirea înseamnă totul, iar noi căutăm oamenii care chiar pot face asta. De aceea castingul este deschis. Nu așteptăm doar actori. E posibil să-l găsim pe tipul ăla care are o voce minunată și care ar putea interpreta un John Lenon incredibil. Căutăm diamante, așa că vom avea răbdare până când vom găsi oamenii potriviți pentru acest proiect”, a mai spus el.

Întrebări frecvente

Q: În ce constă proba? Ar trebui să pregătesc un monolog? E important să cânt o melodie?

A: Fie că te vei prezenta la casting cu un text, fie că vei alege să interpretezi o melodie, este foarte important să ne prezinți toate atuurile tale care, puse în valoare, te pot transforma în personajul pe care urmează să-l interpretezi. În mod evident, va fi extrem de complicat să-l interpretezi pe John Lenon dacă muzica nu reprezintă nimic pentru tine.

Q: Există limite de vârstă? Am șanse să interpretez un personaj ca Stanislavski dacă am doar 22 de ani?

A: Nu există limită de vârstă. Dacă ai 22 și crezi că poți interpreta un personaj ca Amy Winehouse la 27, fii curajos și încearcă să pregătești ceva pentru casting. Dacă vrei să joci Stanislavski, asigură-te că rezonezi cu această personalitate, că ai înțeles-o și că poți s-o aduci cu tine la casting. Pentru diferențele fizice, există make-up. Pentru diferențele de atitudine și pentru lipsa unei conexiuni între actor și personajul pe care acesta îl interpretează, nu prea există soluții.

Q: Pot prezenta un icon care nu se regăsește pe listă?

A: Cu siguranță. Dacă nu se mai află printre noi, dar e îndeajuns de cunoscut, vino cu el la casting. Este foarte important însă, ca oricine te-ar vedea interpretându-l, să-l recunoască încă din primele secunde.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.