„Migraaanți – sau prea suntem mulți în aceeași barcă” de Matei Vișniec, la Festivalul MITEM 2018

Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc a fost selectat ca participant la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Madách (Madách International Theatre Meeting), ce va fi organizată la Teatrul Național din Budapesta în perioada 10-29 aprilie 2018. „Această întâlnire a fost inițiată în anul 2014,  în Teatrul Național condus de Vidnyánszky Attila, cu scopul de a crea o tradiție, de a asigura un spațiu pentru interacțiunea teatrelor de peste granițele Ungariei, care reprezintă culturi diferite, și de a crea un punct de întâlnire unde breasla teatrală are ocazia să cunoască arta trupelor invitate, astfel având posibilitatea de a-și lărgi perspectiva și rețeaua de cunoștințe”, se arată într-un comunicat de presă. La întâlnirea organizată în anul trecut publicul compus din spectatori din Ungaria și din străinătate a putut vedea 22 de spectacole din 11 țări pe 4 scene. Au fost invitate țări precum Italia, Danemarca, Macedonia, Suedia, Rusia (Teatrul Alexandrinskii din Sankt Petersburg, Teatrul de Stat din Almetievsk), Norvegia, Polonia, Letonia, Lituania și România (Teatrul Național din Târgu Mureș, Trupa Tompa Miklós, Teatrul Național Radu Stanca, Sibiu și Teatrul De Nord Satu Mare, Trupa Harag György).

În acest an, trei teatre maghiare au primit invitație la festival de peste granițele Ungariei: Teatrul din Novi Sad, Serbia, iar din România Teatrul Tamási Áron (Sfântu Gheorghe) și Teatrul Tomcsa Sándor (Odorheiu Secuiesc) vor participa la MITEM.

Teatrul Tomcsa Sándor participă la festival cu spectacolul bazat pe drama contemporană scrisă de Matei Vișniec, „Migraaanți – sau prea suntem mulți în aceeași barcă”, regizat de directorul artistic al teatrului, Zakariás Zalán. Premiera absolută în limba maghiară a spectacolului a avut loc în septembrie 2017, în cadrul Festivalului de teatru contemporan draMA 9.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.