Mihai Măniuţiu duce musicalul la Turda

Imagine din spectacolul FUN (premiera oficiala la Festivalul Teatru pe Drumul Sarii)Între 16 şi 19 octombrie, la Turda se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului „Teatru pe Drumul Sării”, tema acestei ediții fiind multiculturalitatea. În program vor fi incluse spectacole și evenimente dedicate deopotrivă comunității româneşti și celei maghiare.

În deschiderea festivalului, joi, pe 16 octombrie, ora 19.00, va avea premiera o producţie a Teatrului „Aureliu Manea”: „Fun”, de James Bosley. Spectacolul este un musical în regia lui Mihai Măniuţiu, iar din distribuţie fac parte Romina Merei, Anca Hanu, Marian Râlea, Narcisa Pintea, Flavia Giurgiu, Renata Fabian şi Maria Salcă.

„De ce am revenit pe scena Teatrului “Aureliu Manea” din Turda? Deoarece, iată, pentru a doua oară (după „Omul cu chitara” de Jon Fosse), am avut prilejul de a construi spectacolul în condițiile unui laborator de creație”, a declarat Mihai Măniuţiu. „Deși timpul pe care l-am avut la dispoziție nu a fost foarte lung, faptul că am lucrat în situații de laborator teatral m-a atras și m-a inspirat. Și i-a inspirat și pe membrii excelentei echipe de realizatori ai spectacolului.  Teatrul „Aureliu Manea” din Turda are ambiția, pe deplin justificată, de a deveni o scenă importantă în peisajul teatral românesc”, a mai spus el. „În ce privește spectacolul „Fun” de James Bosley, m-aș mărgini să parafrazez un fragment din text: Oamenii și societatea care nu au grijă de copii ca de cel mai prețios capital al lor trebuie să se aștepte numai la dezastre. În „Fun” e vorba despre un astfel de dezastru uman. Formula pentru care am optat, cea a teatrului muzical, are darul de a face mai suportabilă durerea pe care acest dezastru o provoacă în inimile noastre”, îşi explică Mihai Măniuţiu alegerea.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.