Miklós Bács coordonează Școala de vară de la Gărâna

BCea de-a treia ediție a Școlii de vară de la Gărâna, un proiect de formare și dezvoltare artistică organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), a început astăzi, 25 august 2014.

Proiectul se desfășoară până în 6 septembrie 2014 la Gărâna și constă în organizarea de ateliere cu actori ai TGST și studenți ai secției germane de actorie de la Universitatea de Vest din Timișoara. În cadrul atelierelor se urmăresc dezvoltarea și perfecționarea unor aptitudini precum: capacitatea de comunicare interculturală, actorie și vorbire scenică, antrenament fizic, antrenarea vocii și a corpului, elemente de improvizație și experiment, studiu de rol sau studiu de scenă.

Ediția din 2014 este coordonată de unul dintre cei mai titrați pedagogi din învățământul superior artistic din România, actorul Miklós Bács, conferențiar universitar la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Asistenții proiectului sunt actorii Andrea Gavriliu și Ștefan Lupu, din București.

Școala de vară de la Gărâna a fost inițiată în 2009 de Teatrul German de Stat Timișoara. Până acum au avut loc două ediții, în 2009 și 2010, cu artiști și coordonatori de ateliere din Germania, Statele Unite și România.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.