„Miracolul de la Cluj”, o nouă premieră la Reactor

În 28 septembrie, la Reactor de creație și experiment va avea loc premiera spectacolului „Miracolul de la Cluj”, în cadrul proiectului Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente, un proiect care își propune realizarea a două spectacole de teatru documentar pornind de la întâmplări semnificative din istoria recentă a României.

Spectacolul va fi prezentat pe 1 octombrie la București, la MACAZ – Bar Teatru Coop, iar în 5 octombrie la Sala Studio a Teatrul Național din Târgu Mureș.

Nerecomandat copiilor sub 14 ani, spectacolul este regizat de David Schwartz, iar scenografia este semnată de Anda Pop. Distribuția este alcătuită din: Oana Mardare, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Doru Mihai Taloş

Dramaturgia îi aparține lui Petro Ionescu. Muzica este compusă de Krisztina Sipos. Lucia Mărneanu semnează ilustrațiile. Daniel Răduțu este autorul materialului video.

După premiera din luna mai a primului spectacol– M.I.S.A.PĂRUT – care aduce în discuție drepturile și libertățile personale pornind de la cazul real al unei yoghine din organizația MISA, echipa Reactor vă invită acum să descoperiți culisele celui mai mare joc piramidal din România.

Spectacolul „Miracolul de la Cluj” pleacă de la scandalul mediatic legat de schema piramidală CARITAS şi mărturiile persoanelor direct implicate în această poveste. Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii ’90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.

„Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente” este un proiect cultural al platformei Reactor Social, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și UNITER. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.