„Moliendo café” are premiera la Eurothalia

Moliendo cafu00E9 (3)Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, în prima zi a Festivalului European de Teatru Eurothalia de la Timișoara, vor avea loc două premiere: „Moliendo café”, în regia lui Silviu Purcărete, și „Cronica unor căderi banale”, spectacol regizat de Yves Marc. Acesta poate fi văzut la ora 18.00 la Casa de Cultură a Studenților, iar premiera oficială a producției montate de Silviu Purcărete este programată la ora 20.30 la Sala Teatrului German de Stat din Timișoara.

„Moliendo café” este o coproducție dintre Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Născut din improvizațiile actorilor desfășurate sub îndrumarea artistică a regizorului Silviu Purcărete, spectacolul gravitează în jurul temei cafelei, anunță organizatorii. „Cafeaua, ca şi teatrul, sunt două gratuităţi absolute şi indispensabile – adică nu folosesc la nimic, dar toată lumea le foloseşte”, argumentează regizorul. Pentru a depăşi barierele comunicării verbale, spectacolul foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli. Distribuția îi reunește pe aproape toți actorii celor două teatre.

Spectacolul non-verbal „Cronica unor căderi banale”, o producție a Teatrului de Mișcare „Studio M” din Sfântu Gheorghe, este realizat de Yves Marc, regizor, coregraf și pedagog teatral de renume internațional și co-director la Théâtre du Mouvement, din Montreuil, Franța. Spectacolul – la a cărui realizare au participat 11 actori – cuprinde un colaj în jurul temei centrale, căderea, abordată din diverse puncte de vedere: psihologic, social, moral sau chiar neurologic. „Gravitaţia ne învaţă să considerăm căderile noastre ca fiind firești, naturale. Această lucrare este o încercare de a găsi forţa interioară şi motivaţia care ne ajută să ne punem pe picioare, printr-un limbaj teatral expresiv şi inovativ”, consideră regizorul Yves Marc.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.