„Monstruoasa poveste a fecioarei care aștepta să răsară soarele sau Isterie”, în premieră la Cluj

Monstruoasa povesteAvanpremiera spectacolului de teatru itienerant „Monstruoasa poveste a fecioarei care aștepta să răsară soarele sau Isterie” de Alexa Bacanu va avea loc în noaptea dintre 20 și 21 iunie, la ora 01. 00, în cadrul evenimentului CLUJ NEVER SLEEPS, și va fi găzduită de Reactorul de creație și experiment de la Cluj.

Premiera va avea loc pe 23 iunie și va fi urmată de alte două reprezentații în 24 și 25 iunie, de la ora 23.00.

Producția este regizată de Diana Dragoș. Din distribuție fac parte: Raluca Mara, Andrei Stan/Balázs Bodolai, Catalin Filip, Miron Maxim, Paul Socol, Oana Mardare și Adonis Tanta.

Spațiul cultural Reactor de creație si experiment, dedicat promovării producțiilor independente de teatru, aduce în programul artistic al evenimentului CLUJ NEVER SLEEPS acest spectacol inedit, participativ, care își propune să reprezinte o experiență unică și să se preteze gustului unei generații tinere de public. Spectacolul este itinerant și nu se va limita la sala de spectacole, ci va acoperi o parte cât mai mare din clădirea fostei tipografii, într-o încercare de a crea o experiență puternică și de a elimina distanța dintre public și poveste.

Spectacolul este adaptarea unei legende japoneze și, deși este plasat în lumea de aici și acum, păstrează elemente de atmosferă ale țării din care provine. El spune povestea unui spirit în căutare de răzbunare și pace, prin întâlniri multiple, în care lumile se confundă, iar timpul dispare. Ceea ce începe ca povestea banală a doi tineri care abia se cunosc se transformă pe parcurs într-o experiență acaparatoare, în care ne simțim atrași fără voie. Aparența de realism e trădată din ce în ce mai des de ruperi de ritm, de inserții bizare și comportamente imprevizibile, pe măsură ce vechea casă își dezvaluie secretele.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.