„Năpasta” are premiera la Teatrul Excelsior

În zilele de 24 și 25 noiembrie, precum și 6 decembrie 2018, la ora 19:00, la Teatrul EXCELSIOR (Sala „Ion Lucian”) vor avea loc primele reprezentații oficiale cu spectacolul „Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia semnată de Andrei și Andreea Grosu.

Spectatorii îi vor putea vedea pe scenă pe Mihaela Trofimov, Bogdan Nechifor, Doru Bem, Alex Mihai Popa. Scenografia este semnată de Vladimir Turturica.

Un proces. O femeie și trei bărbați. Raporturile de putere se schimbă de la o scenă la cealaltă. Anca încearcă să facă singură dreptate în cazul morții primului ei soț și să-l descopere pe ucigaș. Actualul soț, Dragomir, este scos din minți de obsesia ei pentru evenimentele din trecut și își îneacă frustrarea în alcool. La rândul său, Gheorghe își mărturisește dragostea pentru Anca și e dispus să săvârșească orice faptă pentru ea. Iar Ion Nebunul, cel care fusese acuzat de crimă, își găsește refugiul în propria ei casă.

Ce știe Anca, ce bănuiește și ce va reuși să demonstreze? Spectacolul propus de Andrei și Andreea Grosu se desfășoară sub forma unei anchete personale despre Adevăr, Conștiință și Vină. Un decupaj al dramei din contextul ei originar, care transformă totul într-un joc traversat de tensiune de la primul până la ultimul moment.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.