„Născut în ’90”, la Sibiu…

Nascut in 90 Premieru0103 jpeg„Născut în ’90”, un spectacol produs de Compania Teatrală BIS Sibiu, va avea prima reprezentație pe anul 2015 pe data de 26 ianuarie, de la ora 21.00, la Atrium Cafe Bistro & Art. „Un spectacol pentru toate vârstele”, așa cum este descris de realizatori, are în distribuţie trei actori tineri, născuţi în anul 1990: Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş.

Scenariul este inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă, eroii traversând anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din istoria modernă a României și oferind felii de viaţă „presărate cu nostalgie, cu hazoase si amare aduceri aminte”.

„Anii ’90 au însemnat: haos, violenta, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis libere. Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa.”

Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitățile socio-politice ale țării, uneori hazoase, alteori acide și nu lipsește muzica live, nici scurtele proiecții video cu momente cheie ale anilor ’90, promit realizatorii.

„Născut în ’90”

Distribuție: Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş.

Un scenariu de: Flaviu Suhastru

Regia: Bogdan Sărățean

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.