„Nathan înțeleptul”, de la Sibiu la Teatrul Național din Oslo

Nathan inteleptul-031-foto-Paul-BailaDupă succesul de care s-a bucurat la Stuttgart în luna martie, spectacolul „Nathan înțeleptul”, în regia lui Armin Petras, își continuă turneul în Europa. Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și ICR prezintă spectacolul în Norvegia. Evenimentul va avea loc pe 14 aprilie, la ora 19:30, la Teatrul Național din Oslo.

„Nathan înțeleptul” de G. E. Lessing este o coproducție româno-germană a Teatrului Național din Stuttgart și a Naționalului sibian, realizată cu actori din ambele teatre. Spectacolul a fost gândit înainte de recentele catastrofe din Europa și arată răspunsul câtorva artiști cu viziune la probleme legate de terorism, probleme la care politicienii nu  au găsit deocamdată soluții.

Actorii își spun replicile în română, germană și engleză, iar supratitrarea reprezentației de la Oslo va fi în aceleași trei limbi.

În data de 15 aprilie, Armin Petras  va susține un workshop cu elevi ai liceelor din Oslo, pe temele propuse de spectacol.  La acest atelier vor participa și actorii Maria Tomoiagă și Alexandru Udrea.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, împreună cu ICR, au dezvoltat un program de diseminare la scară largă a mesajului pe care piesa îl conține. Spectacolul ilustrează Europa de astăzi ca pe o lume în care conflictele religioase, cu multe victime, sunt principalele subiecte de știri. O Europă caracterizată prin terorism, violență și rasism. Expresiile și cuvintele cheie în ceea ce privește acest spectacol sunt: libertate de exprimare, dialog între religii, pace și democrație. Astfel, se atrage atenția asupra necesității ca oamenii de religii diferite, precum iudaismul, creștinismul și islamismul, să trăiască împreună în pace.

Foto: Paul Băilă

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.