„Nekrotitanium” deschide Focus Moldova la Festivalul Undercloud

nekrotitanium5Astăzi se deschide, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Undercloud, aflat în desfășurare până la sfârșitul lunii august la Muzeul Țăranului Român (MȚR), secțiunea „Focus Moldova”.

Primul spectacol din seria celor trei selecționate de teatrologul Irina Ionescu este programat în această seară, la ora 20.00, la Sala „Horia Bernea”. „Nekrotitanium“, în regia Luminiței Țîcu, se bazează pe romanul cu același titlu, scris de Mitoș Micleușanu și Florin Braghiș. „Nekrotitanium“ este o combinație perfectă între violență, sarcasm, prostie, moldovenism, răutate și alte caracteristici ale mioriticilor, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Scenariul este semnat de Luminița Țîcu, iar interpretarea îi aparține lui Alexandru Pleșca. Scenografia este semnată de Adrian Suruceanu, iar designul grafic de Dragoș Popa.

Actorul Alexandru Pleșca a fost nominalizat, în 2013, de către juriul UNITEM de la Chișinău, pentru acest rol, pentru cel mai bun actor al anului.

În zilele următoare, sunt programate celelalte două spectacole din Focus Moldova: „Sex & Perestroika“, în regia Luminiței Țîcu, marți, 25 august, de la ora 20:00, și „BASH/Piesele zilelor din urmă“, în regia lui Mihai Fusu, miercuri, 26 august, de la ora 20:00.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.