„Nepotu’” se întoarce azi pe TVR 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astăzi, la ora 20.10, TVR 2 va difuza spectacolul „Nepotu’” de Adrian Lustig, în regia lui Horațiu Mălăele. Distribuția este alcătuită din Tamara Buciuceanu-Botez și Șerban Pavlu.

Piesa lui Adrian Lustig ni-l arată pe nepotul din America (Șerban Pavlu), care redescoperă realitățile românești, împreună cu mătușa (Tamara Buciuceanu Botez).

Spectacolul preluat de la Teatrul de Comedie este un veritabil recital al actriţei Tamara Buciuceanu-Botez, secondată cu tact şi discreţie de Şerban Pavlu, sub semnul histrionismului regizorului Horaţiu Mălăele.

Redescoperirea realităților românești în „Nepotu’”, nepot care se întoarce în România după ce a emigrat în America, de la familiarizarea cu emisunea „Surprize, surprize” de la TVR, până la întrebări importante legate de comunism, îi creează Tamarei Buciuceanu-Botez, ocazia să apară: „Robustă ca o locomotivă germană, puternică şi violentă ca bomba de la Los Alamos, mieroasă sau mieunată ca pisicile desenelor animate, frumoasă cât s-a putut, sperioasă şi piţigăiată, melancolică sau tandră ca filmele indiene, dansantă şi ţopăitoare, când cele de vârsta ei s-au vândut de mult resemnării, cântând în falset ca mine sau „pe bune” ca Frank Sinatra, imprevizibilă ca ziua de mâine”, după cum o descrie regizorul spectacolului, actorul Horațiu Mălăele.

“Limba Noastră cea Română”, ocazie cu care se difuzează spectacolul, este o sărbătoare legală celebrată în Republica Moldova pe 31 august, începând cu 1990.

Print

Un Comentariu

  1. Donkeypapuas 01/09/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.