„Nina” vă așteaptă la Comedie

Nina_Mihaela Teleoaca, Lucian PavelJoi, 21 aprilie, la ora 19.30, Sala Studio a Teatrului de Comedie din capitală va găzui premiera spectacolului „Nina sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați” de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Maftei.

Din distribuție fac parte Mihaela Teleoacă, Gheorghe Visu și Lucian Pavel. Decorul este creat de Vali Ighigheanu, costumele sunt semnate de Caterina Brândușa Ioan, muzica îi aparține lui  Alexandru Dragoș Constantin, iar coregrafia este creația lui Arcadie Rusu.

Matei Vișniec își imaginează, într-un joc de finețe, o continuare a Pescărușului cehovian, închipuindu-i pe Nina, Treplev și Trigorin la 15 ani după acțiunea cunoscută din piesa marelui scriitor rus, în plină Revoluție bolșevică.

„Cortine se ridică și cad în fața personajelor pe care A .P. Cehov le-a lăsat în seama scenei de mai bine de 100 de ani. Pentru Matei Vișniec, catifeaua grea nu le întrerupe existența, cortina cade imperfect și dramaturgul vede, fără surprindere, cât de prost trage Konstantin Gavrilovici Treplev. Atât de prost, încât și a doua lui tentativă de sinucidere eșueaza răsunător și face posibilă reîntâlnirea, după douăzeci de ani, cu Nina și tot ce a atins amorul bolnav pentru ea. Scrisorile de dragoste se întorc nedesfăcute, ca un bumerang pe aceeași masă pe care au fost scrise. În ceea ce privește pescărușul  împăiat… ei bine, el va învia până la urmă…”, spune regizorul Alexandru Maftei.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.