Noi le-am deschis, noi le închidem!

Loredana Goagă, Teatrologie, Anul I

Astăzi, duminică, 8 aprilie, 2012 uşile deschise ale UNATC-ului se închid.

Este a treia zi din ediţia a XVI-a, se apropie de final şi de-abia am găsit un moment de respiro între alergatul între cele trei etaje ale clădirii, de la o sală la alta, de la împărţit fly-ere cu informaţiile despre spectacole, la ateliere, şi de la socializat cu omuleţii curioşi, dornici să aparţină acestei lumi, la – să nu uit – furia xeroxării pliantelor, la scaunele mutate dintr-o sală într-alta şi la plantonul de la uşa de la intrare… Bine aţi venit!

Echipa de organizare, de la secţia teatrologie se pregăteşte să respire adânc şi să spună gata, dar cu nostalgie. Adina Ştefănescu, Beatrice Popescu, Simona Preda, Ruxandra Ştefan, Naomi Guttman, Irina Zlotea, Ioana Alexandru, Smaranda Enache, Sorin Dulea, Simona Flueraru, Alexandra Popa, Elena Bagiu, Ana Maria Iordache, Maria Seiculescu şi subsemnata… o echipă frumoasă, nebună, unii mai agitaţi decât alţii…

Ne-am jucat serios, ne-am simţit importanţi (avem chiar şi badge-uri personalizate în piept), am ieşit din umbră, din ungherul acestei clădiri, undeva de la etajul trei muuult, muult în dreapta pe ultimul culoar (închis cu gratii dimineaţa) – asta ca să ştie toată lumea unde este secţia Teatrologie şi cam cu ce se ocupă ea.

Cât despre greşeli, gafe, stangacii ,slavă cerului!, fost-au! Doar am schimbat programul de vreo şapte ori (artiştii se decid greu), am mai ţipat unii la alţii, dar treaba-i bună la final, iar feedback-ul vizitatorilor a fost în acelaşi sentiment. Una din colege trage cu ochiul şi  îmi spune „dă save-uri, dă save-uri” (la ceea ce scriu chiar acum), aşadar atmosfera e ghiduşă, de vineri mâncăm pufuleţi, chips-uri, covrigi, napolitane, pe fugă, şi ne furişăm să vedem şi noi în fapt real, nu doar pe hârtie, ceea ce fac colegii noştri de la celelalte secţii. Aşa aminti, la o trecere în revistă subiectivă, un moment de tango făcut de studenţii de la anul III Păpuşi marionete, un fragment din „Raţa sălbatică” a lui H. Ibsen, lucrat de cei de la regie din anul II şi „D-ale carnavalului”, de I.L Caragiale, pus în scenă de studenţii de la master actorie anul II.

Pentru că aceste rânduri apar luni, duminică a fost ieri… deci uşile s-au închis, până data viitoare, când următorul an I Teatrologie va prelua ştafeta… greşelile trebuie neapărat să fie altele!

Print

Un Comentariu

  1. noua voce in critica de teatru contemporana 09/04/2012

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.