„Noi nu, niciodată”, la Reactor

Spectacolul „Noi nu, niciodată” va avea premiera la Reactor de creație și experiment din Cluj, primele reprezentații urmând să aibă loc pe 23 și 24 martie, de la ora 19.00.

Producția face parte din proiectul „Corp și discurs”, care documentează felul în care discursul mediatic modelează discursurile noastre de fiecare zi, pe de o parte, și discuțiile despre corp, pe de alta. Spectacolul e realizat prin metodele de lucru ale teatrului devised: membrii echipei artistice au participat la o perioadă de documentare, urmată de lucrul la scenă, care a presupus exerciții de scriere și de improvizație. Pe baza acestor exerciții s-a construit apoi textul de spectacol.

„Ți s-a întâmplat vreodată să folosești un argument nepotrivit doar ca să îți demonstrezi punctul de vedere? Ți s-a părut vreodată că unele cuvinte nu sunt chiar ale tale? Ai tras vreodată concluzii greșite? Nici noi…” se arată într-un comunicat al organizatorilor. „Deconstruind diferite tipuri de discurs, spectacolul încearcă prin (auto)ironie să stimuleze gândirea critică și să suprapună într-un mod ludic planul personal biografic peste unul istoric.”

Spectacolul este realizat de Alexandra Caras, Radu Dogaru, Olivia Grecea, Petro Ionescu, Paula Rotar și Cosmin Stănilă, iar scenografia este semnată de Gábor Zsófi.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.