Nou în București: Festivalul Internațional de Teatru Idiș

brooklynDuminică, 20 octombrie, la ora 18.30, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Teatru Idiș, organizat de Teatrul Evreiesc de Stat în perioada 20-27 noiembrie.

Inițiativa marchează aniversarea a 140 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

În cadrul Festivalului International de Teatru Idiș vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limbă idiș din întreaga lume, formații și interpreți de muzică klezmer de renume mondial, menite să aducă în atenția publicului cultura idiș, sub toate aspectele sale.

De asemenea vor fi organizate și o serie de evenimente conexe: proiecții de film, lansări de carte, workshop-uri de cultură idiș realizate de mari personalități artistice, conferințe tematice, dar și o expoziție a istoriei și activității Teatrului Evreiesc de Stat.

Festivalul Internațional de Teatru Idiș se adresează publicului larg (români și străini) din toate categoriile de vârstă, pentru a deschide prin mijloace de expresie specifice o poartă de cunoaștere, contribuind astfel la înțelegerea, acceptarea și apropierea între culturi.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.