„Noul locatar“, marele câștigător la Fest(in) pe Bulevard

noulEdiția a doua a Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, s-a încheiat sâmbătă, 18 octombrie.

„Noul locatar“ de Eugène Ionesco, un spectacol de Gábor Tompa, producţie a Teatrului Nottara a câştigat Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul Secţiunii Mici crize… (şi) electorale. Juriul a fost format din personalităţi ale lumii teatrale: Mircea Morariu – critic de teatru (preşedinte), Roxana Croitoru – critic de teatru, Edit Kulcsár – teatrolog şi dramaturg la Teatrul Naţional din Budapesta, Crenguţa Manea – critic de teatru şi Ion Parhon – critic de teatru. Premiul, oferit de Rotary Club Bucureşti Atheneum, partener al teatrului, a fost ridicat de Helmut Stürmer, care a semnat decorul spectacolului, Corina Grămoșteanu, care a realizat costumele, şi actriţa Ada Navrot.

O noutate la această ediţie a fost înfiinţarea unui juriu de public, care a hotărât Premiul pentru cel mai popular spectacol din Secţiunea Bulevardul comediei: „Don Quijote“, după Cervantes, în regia lui Mihai Mănuţiu, producţie a Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Muzica a fost compusă de Ada Milea, iar coregrafia de Vava Ştefănescu. Scenograful spectacolului, Adrian Damian a fost cel care a primit trofeul şi diploma.

Ada Navrot a urcat a doua oară pe scenă, în calitate de câştigătoare a Premiului pentru cea mai îndrăgită actriţă a acestei ediţii, acordat de sponsorul Gaggia Milano.

Pentru rolul Sarmisegetuza din spectacolul „Titanic Vals“ de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Odeon, actrița Nicoleta Lefter a câștigat Premiul Silvia Dumitrescu-Timică, dedicat tinerelor talente. Distincția i-a fost înmânată de Doina Papp, coordonatoarea Secţiunii Colocvii din partea Asociaţiei Culturale Master Class, a cărei preşedinte este.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.