„Nu ne-am născut în locul potrivit” încheie Stagiunea de Teatru Politic 2016

Duminică, 11 decembrie, Stagiunea de Teatru Politic 2016 se va încheia cu un spectacol de teatru și un jam-session. Ambele evenimente fac parte din programul-manifest Toți suntem imigranți, acțiune de solidarizare cu migranții și refugiații de pretutindeni.

De la ora 19:00, la Macaz-Bar Teatru Coop (Calea Moșilor 106) va avea loc „Nu ne-am născut în locul potrivit”, un spectacol-document de Alice Monica Marinescu și David Schwartz, care prezintă poveștile a cinci persoane care au trăit experiența refugiului. Mărturiile lor se împletesc cu pasaje din „Ghidul de Obținere a Cetățeniei Române pentru Cetățeni Străini”.

Distribuția este alcătuită din Alexandru Fifea, Katia Pascariu, Mihaela Rădescu, Andrei Șerban, Silviana Vișan.

Scenografia este semnată de Adrian Cristea. Muzica îi aparține lui Cătălin Rulea. Traducerea în limba arabă a fost realizată de Bashar Al-Kishawi.

Spectacolul își propune să discute în sfera publică aspecte de importanță fundamentală în contextul global contemporan, precum lupta împotriva migraţiei, în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea „străinului” ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice.

După spectacol, începând cu ora 21:00, artiști din mai multe țări vor susține un jam-session care marchează finalul Platformei de Teatru Politic 2016, un manifest împotriva discursului anti-imigrație și de solidarizare cu imigranții și refugiații.

Print

Un Comentariu

  1. Donkeypapuas 11/12/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.