„Nu sunt Isus Christos” de Maria Manolescu, în premieră la Londra

maria manolescuSpectacolul după piesa „Nu sunt Isus Christos” de Maria Manolescu a avut premiera mondială pe 10 mai, la Theatre N16 din Londra, într-un proiect realizat de Papercut Theatre cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra. Reprezentațiile vor avea loc pâbă pe 26 mai, ca parte a Festivalului Wandsworth Arts Fringe, ilustrând un interes din ce în ce mai mare al companiilor teatrale britanice pentru dramaturgia românească.

Scrisă în anul 2007 în cadrul Programului de rezidenţe internaţionale de la Royal Court Theatre, piesa „Nu sunt Isus Christos” formulează, cu umor negru, întrebări dificile despre iubire, ambiție, relații între părinți și copii şi sacrificiu. Subiectul piesei are ca punct de pornire o poveste adevărată, care a interesat-o pe Maria Manolescu prin actualitatea ei: „Întâmplarea folosită în piesă m-a atras pentru că, deşi extremă şi neobişnuită, vorbeşte despre un pericol care ne paşte pe toţi. Înteleg asta mai ales acum, de când sunt mamă: pericolul de a ne investi copiii cu rolul de mântuitori ai propriilor noastre chinuri sau păcate”.

Spectacolul este regizat de Melissa Dunne şi produs de Cristina Catalina, iar din distribuţia sa fac parte tineri actori, printre care românii Andrei Costin şi Maria Alexe, absolvenţi ai şcolilor de teatru din Londra.

Teatrul N16 este unul dintre teatrele londoneze tinere ce activează în zona fringe-ului, dar care se impune din ce în ce mai vizibil ca un teatru de proiecte, favorizând creaţia internaţională. Anul trecut, prestigioasa publicaţie „The Stage” spunea despre N16 că are “un potenţial real datorat, în cea mai mare parte, pasiunii de care dă dovadă directorul artistic al teatrului, Jamie Eastlake”.

Wandsworth Arts Fringe (WAF) este o iniţiativă relativ nouă (prima ediţie a Festivalului a avut loc în anul 2013) care îşi propune să celebreze toate formele de creativitate ce merită remarcate în districtul Wandsworth al Londrei. În trecut parte a Wandsworth Arts Festival, secţiunea fringe s-a dezvoltat independent începând cu anul 2013, mai ales datorită spectacolelor internaţionale programate.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.