„Numele“ de Jon Fosse vă așteaptă la Teatrul Mic

Jon_FosseVineri, 10 octombrie, şi sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Foarte Mic va avea loc premiera spectacolului „Numele“ de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache, coproducție Teatrul Mic-Teatrul de Comedie.

Potrivit organizatorilor, colaborarea dintre cele două teatre pentru realizarea acestui spectacol a pornit ca o promisiune făcută câştigătorilor concursului Audiţia Naţională organizat de UNATC Bucureşti. În urmă cu un an, zece tineri actori primeau ca premiu şansa de a lucra pe scena unui teatru important din Bucureşti, alături de actori consacraţi. Cuvântul dat atunci de Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie a luat forma spectacolului „Numele“ de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache. Astfel, actorii Ana Bianca Popescu, Aida Avieriţei, Cezar Grumăzescu şi Bogdan Nechifor se întâlnesc pe scenă cu doi artiști consacrațiȘ Gheorghe Visu şi Ana Ciontea.

Piesa autorului norvegian compune o poveste despre spaimă, ratare şi resemnare folosind tensiunea ca un portativ pe care locul notelor muzicale este luat de tăceri şi cuvinte care nu se spun. Drama fiecărui personaj întregeşte tabolul de familie al fricilor interioare şi ascunse în spatele convenienţelor. Un întreg parcurs de emoţii reprimate, ca un izvor subteran care îşi caută drumul spre suprafaţă, curge către un deznodământ care nu se poate împlini decât în fiecare spectator în parte.

Print

Un Comentariu

  1. Gina 26/01/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.