O minune care merită susținută: Festivalul Vin’ la Teatru

Între 18 și 21 iulie, în mijlocul verii, câțiva studenți entuziaști de la UNATC s-au gândit să organizeze la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani un eveniment inedit, Festivalul Vin’ la Teatru.

Aflat la prima ediție, festivalul aduce la Focșani opt spectacole: șase producții de licență și masterat ale U.N.A.T.C I. L. Caragiale,  spectacolul  Vest Est  produs de Teatrul Independenților Profesioniști și trupa de improvizație Backstage Boys. Câteva dintre aceste montări au fost și premiate în cadrul Galei Absolvenților 2013 UNATC.

Festivalul este organizat în totalitate pe bază de voluntariat, iar intrarea este liberă.

În culisele festivalului stau foști elevi ai colegiilor din Focșani, actuali studenți sau absolvenți ai universităților din București.

Festivalul Vin’ la Teatru se adresează tuturor vârstelor și îi invită pe spectatorii din Focșani și nu numai ca, timp de patru zile, să vină la teatru, fără grija biletelor și a rezervărilor.

Pentru tineri vor avea loc ateliere speciale de expresivitate corporală, de improvizație sau de lucru pe text. „Dacă ți-ai dorit să descoperi cum se naște o situație pe scenă, acum este momentul să afli. În cadrul acestui festival, teatrul nu mai este o formă de cultură și artă pretențioasă, elitistă, costisitoare, ci o formă de a petrece timpul liber în care poți să și înveți, dar și să te distrezi”, îi invită organizatorii pe toți cei interesați, care se pot înscrie până pe 17 iulie la atelierele gratuite ce vor avea loc vor avea loc pe 19, 20 și 21 iulie la Colegiul Național „Unirea”, între orele 11:00 și 14:00. (Trebuie doar să trimiteți până la data de 17 iulie pe adresa vinlateatru@gmail.com o foarte scurtă prezentare și răspunsul la întrebarea: „De ce vrei să aplici la atelierul nostru?” –100-150 de cuvinte fiecare).

Pe 18 iulie, la ora 17:00, va avea loc deschiderea primei ediții a Festivalului Vin’ la Teatru la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”. Seara va începe cu spectacolul de coregrafie Zic Zac, premiat pentru cea mai bună creație coregrafică, la Gala Absolvenților, și va continua la ora 20:00 cu spectacolul Clasa Noastră, premiat, de asemenea, pentru cel mai bun spectacol de Arta Actorului.

(Programul integral poate fi văzut pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/vinlateatru).

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.