O nouă premieră la Comedie: “Don Juan”

Vineri, 5 mai, și sâmbătă, 6 mai, la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie vor avea loc primele reprezentații oficiale ale spectacolului „Don Juan”, adaptare după Molière, în regia semnată de Andrei și Andreea Grosu.

Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica.

La spectacolul din 5 mai, distribuția va fi următoarea: Bogdan Cotleţ (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman).

La reprezentația din 6 mai, vor juca: Dan Rădulescu (Don Juan); Dragoș Huluba (Sganarel); Liviu Pintileasa (Gusman).

Molière (1622 – 1673), cel mai mare comediograf al clasicismului francez și totodată unul dintre cei mai înzestrați regizori și actori ai vremii, s-a impus în dramaturgia universală  prin cele 30 de comedii scrise pentru trupa sa de teatru, printre care: Școala femeilor, Tartuffe, Mizantropul, Avarul și Bolnavul închipuit.

Celebrul Don Juan Tenorio a călătorit neîntrerupt din Spania secolului al XVII-lea, a trecut prin Italia ca mai apoi să poposească (nici de data asta definitiv) în Franța lui Molière. Prin definiție, Don Juan nu este un personaj statornic și dovadă stau sutele de romane, nuvele, piese de teatru, opere și operete în care apare de fiecare dată altfel.

Acum „Don Juan” revine într-o formă nebănuită pe scena Teatrului de Comedie, adus de tinerii regizori Andrei și Andreea Grosu, după aproape patruzeci de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu din 1980. La fel de seducător, dar chiar mai neastâmpărat decât în trecut.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.