„Oameni și șoareci”, în premieră la Teatrul Maghiar din Timișoara

Oameni  i soareciSpectacolul „Oameni și șoareci”, o dramatizare după textul lui John Steinbeck, va avea premiera joi, 21 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, în regia lui László Sándor. Premiera îi este dedicată regretatului actor Dukász Péter, care a fost inițial distribuit în rolul personajului Candy. În urma tragicei dispariții a acestuia, a fost inclus în distribuție Balázs Attila, directorul teatrului, care joacă alături de Bandi András Zsolt (George), Molnos András Csaba (Lennie), Kocsárdi Levente (Șeful), Aszalos Géza (Curley), Lőrincz Rita (Nevasta lui Curley), Kiss Attila (Slim), Csata Zsolt (Carlson), Vass Richárd (Whit) și Tokai Andrea (Crooks).

„Piesa vorbește despre ceea ce azi ne lipsește poate cel mai mult, umanitatea, și despre ceea ce ne sufocă, singurătatea. Asta-i boala la modă, care ne apasă pe toți: singurătatea asta ciudată”, a declarat regizorul László Sándor.

Scenografia îi aparține Csík György, muzica originală a fost compusă de Cári Tibor, iar Góli Kornélia semnează dramaturgia spectacolului.

„Vrem să evităm realismul spațiului de joc, ca să ne putem axa mai mult pe latura umană și pe cruzimea lumii pe care ne-o dezvăluie textul. Pentru a realiza singurătatea de care vorbeam, trebuie evitat orice «ambalaj» plăcut, fiindcă asta ar însemna că lumea ne mângâie, ceea ce nu este adevărat”, a mai explicat regizorul László Sándor, cunoscut publicului din Timișoara pentru spectacolul „Livada de vișini”, montat în urmă cu cinci ani, pe scena aceluiași teatru.

Print

Un Comentariu

  1. Violeta 20/05/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.