Oana Pellea deschide Festivalul de la Caracal, dedicat lui Amza Pellea

SAMSUNG CSC

În această seară, se deschide cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la Caracal, urmând ca, până duminică 17 mai să fie prezentate pe scena teatrului câteva producții de succes ale ultimelor stagiuni. Evenimentul este realizat cu sprijinul Asociației „Mișcarea de rezistență – Marius Tucă”, ediția din acest an fiindu-i dedicată lui Amza Pellea. Motiv pentru care spectacolul care va deschide festivalul în această seară este „N(aum)” de la Teatrul Metropolis, cu Oana Pellea în rolul principal, alături de Cristina Casian, un spectacol după textele lui Gellu Naum, în regia Marianei Cămărășan.

La ediția din acest an va exista și un program dedicat copiilor, urmând ca vineri și sâmbătă, pe scena teatrului din localitate să se joace două spectacole de gen, „Albă ca Zăpada” și „Punguța cu doi bani”, de la Teatru Țăndărică.

De asemenea, în program mai sunt incluse „Jocul vieții și al morții”, după Horia Lovinescu, pus în scenă la Teatrul de pe Lipscani de Horațiu Mălăele, care se va pe 13 mai. Horațiu Mălăele va fi prezent în program și cu spectacolul „Lecția” de la Teatrul Național din București, proaspăt întors cu două premii de la festivalul de la Rijeka. În programul zilei de vineri, pe lângă spectacolul pentru copii „Albă ca zăpada” care va fi prezentat dimineața, de la ora 11.00, mai este inclusă și montarea „Fă-mi loc!”, cu Marius Manole și Medeea Marinescu, în regia lui Radu Beligan.

Sâmbătă seara este programat spectacolul „Fata din curcubeu”, al Teatrului Național din București, un one-woman show cu Tania Popa, în regia și pe textul Liei Bugnar.

Festivalul se va încheia duminică seara cu „Sânziana și Pepelea”, de la Teatrul Național din Cluj-Napoca, în regia lui Alexandru Dabija.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.