Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu, la Sibiu International Fringe Festival

Afis ma tot ducPrima săptămână a Sibiu International Fringe Festival s-a încheiat. Au fost multe spectacole și multe întâlniri în spații neconvenționale. Cincisprezece spectacole și două concerte au încercat ca timp de șapte zile să transforme Sibiul într-o comunitate dependentă de teatrul independent.

Noutatea adusă de Fringe în ediția cu numărul IX a fost secțiunea „teatru în pădure”. Spectacolele desfășurate în Pădurea Dumbrava, noul spațiu alternativ de joc, au avut ca scop colectarea de fonduri pentru tratamentul împotriva cancerului a actorului Radu Botar, unul dintre inițiatorii conceptului de teatru independent.

Fringe Festival promite publicului o serie de evenimente culturale și artistice și în săptămâna care va urma. Cel mai așteptat moment este „Mă tot duc…”, cu Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu. Jucat în franceză, română şi italiană în peste cinci țări, spectacolul este, în fapt, o adaptare după scrierile mai multor autori dramatici, printre care William Shakespeare sau Marc Dore. Programul continuă cu „9 din 10” în regia Letei Popescu, câștigătoarea premiului UNITER pentru debut, „Huevos congelados”, în secțiunea teatru de apartament, „Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, în regia Cătălinei Buzoianu, după un text de Matei Vişniec și multe alte surprize.

„Actorii vor fi plătiţi exclusiv din încasările spectacolelor în care joacă. Cumpăraţi un bilet la unul din spectacolele festivalului şi cu siguranţă veţi contribui la dezvoltarea teatrului independent. Cei care vor să susţină festivalul pot intra pe www.creştemidei.ro unde pot susţine campania de crowdfunding.” a declarat Cătălin Grigoraş, directorul Sibiu International Fringe Festival.

Rezervările pentru spectacole se pot face telefonic la 0745 261 751, biletele se pot achiziţiona atât online pe www.tomtix.ro sau pe www.sbfringe.ro, cât şi de la Centrul de Tineret Sibiu, Str. Nicolae Teclu Nr. 41, sau din locaţiile gazdă.

Preţul biletelor este de 15 lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii profitând de o reducere de 5 lei. Preţul unui bilet la spectacolul ,,Mă tot duc” cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu este de 40 lei.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.