Oana Pellea susține începutul unui vis: Teatrul Mignon

yorick_352x256În această seară în București se deschide un nou teatru, un nou spațiu dedicat artelor frumoase. Într-un imobil situat în strada Hristo Botev numărul 1, Teatrul Mignon, își începe activitatea cu recitalul extraordinar al Oanei Pellea, „Vocea umană”.

„Astăzi este Ziua Monarhiei! Astăzi este Izvorul Tămăduirii! Astăzi se deschide un nou Teatru! Sunt onorată să pot ajuta în felul meu la începutul de drum al unui Vis… Orice Teatru ce-și deschide porțile este un Vis împlinit!”, scrie Oana Pellea pe pagina ei de Facebook și-și îndeamnă prietenii: „Dați Share Miracolului de azi!”. „Într un timp când guvenanții nu manifestă în mod real respect pentru Cultură, câțiva tineri excepționali au luat hotărârea să deschida un TEATRU! Oricine deschide un teatru pe timp de criză fie ea economică, morală, civică… merita tot respectul și sprijinul tuturor”, mai scrie ea și le mulțumește celor care au contribuit la existența acestui Teatru!

„Găzduit de o clădire ce datează din 1926, construită în stil neoclasic, Teatrul Mignon îşi propune ca, în această perioadă de continuă criză socio-economică, să amintească de perioada înfloritoare a Bucureştiului de altădată, prin spaţiul modular, modern amenajat, care invocă luxul arhitectural de odinioară. Cu o capacitate de 55-70 de locuri, adaptabile tipului de spectacol, Mignon  promite întâlnirea teatrului cu spectatorul, într-un spaţiu intim, elegant”, sea arată într-un comunicat de presă.

Piese de teatru, spectacole de dans, concerte live, reprezentaţii inedite sunt doar câteva dintre evenimentele pe care le promite noul teatru: „Mignon promite să-și ofere spectatorilor pasiunea proprie pentru teatru, într-un spaţiu care se metamorfozează în funcţie de dinamica reprezentaţiei”.

„Poate că ne-ar fi mai bine dacă ne-am asculta sufletul, dacă am fi atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru, dacă ne-am da o şansă visurilor noastre. Bucureştiul, oraşul acesta care ne iubeşte, e unul nostalgic după perioada lui de glorie de dinainte de război şi dorurile lui sunt multe”, spune Florentina Ciocănea, iniţiatoarea proiectului. „Mignon vine şi-i aduce aminte că are clădiri minunate lăsate de multe ori să moară, că arta e într-o efervescentă creştere, că locuitorii lui iubesc teatrul.  Teatrul Mignon este un proiect independent, dar asta nu înseamnă de unul singur, ci înconjurat de mulţi prieteni.”

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.