Oana Pellea vine la Trialogurile ArCuB

oana pelleaÎn prima ediție din această toamnă a discuțiilor culturale bilunare „Trialoguri la ArCuB”, actrița Oana Pellea va fi prezentă la Ceainăria ArCuB, unde tema de discuție va fi „Curiozitatea de a afla cine sunt”. Evenimentul va începe la ora 20.00.

Alături de moderatorul Marius Constantinescu, un cunoscut jurnalist de televiziune, și de solista Alexandra Ușurelu, actrița Oana Pellea, de curând revenită de la Dublin, unde a jucat alături de Răzvan Vasilescu în spectacolul „Lecția” de Eugen Ionescu, în regia lui Felix Alexa, în încheierea Zilelor Culturii Române, va vorbi deschis în fața publicului prezent despre experiența descoperirii de sine.

Despre sine și un posibil răspuns pentru „curiozitatea de a afla cine sunt”, câteva cuvinte scrie se Oana Pellea în Jurnal. „Ce-mi place: bunul-simţ. Să beau apă în dimineţile cu soare la fereastră. (…) Mozart. Să râd. Să mă uit la cer. Să spăl vase. Să dorm. Orice animal şi orice floare. Când oamenii zâmbesc. Mirosul de vopsea şi de detergent. Copiii. Casele, obiectele vechi. (…) Să fiu protejată şi să protejez. Dragostea. Zborul. Să dau valoare lucrurilor uitate. Albul şi negrul. Delicateţea. A dărui. Ciorapii de lână. Curiozitatea de a afla cine sunt. Modestia. Curajul de a plânge… Să înot. Briza. Certitudinea că nu există moarte… Să  nu am nimic de făcut. Să dau roată prin creierul meu. Să fiu îndrăgostită… Mirosul de hârtie. Senzaţia de a fi şi de a nu fi aici şi acum, în acelaşi timp. Praful care devine aur sub reflector. Oamenii de scenă. Oamenii simpli. Oamenii… Să-i mulţumesc Sfântului Anton. Muzica aceea care e muzică şi bărbaţii care sunt bărbaţi. Să mă caut şi să mă uit din când în când. Etc.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.