OPEN, de la Fabrica de Pensule la Replika

Asociația Reciproca (Cluj) va prezenta pe 17 și 18 decembrie, la ora 19.00, la Centrul de Teatru Educațional Replika din București (str. Lânăriei nr. 2, cartierul Tineretului) spectacolul OPEN, one-man show cu George Albert Costea.

OPEN este un spectacol creat printr-un proces devised theatre la care întreaga echipă a lucrat în vara anului 2016 la Cluj, în Sala Studio a Fabricii de Pensule  Spectacolul a avut premiera pe 3 septembrie și a deschis Festivalul Temps d’Images în 7 noiembrie 2016, urmând ca apoi să participe la Festivalul ConectArt Târgu Mureș.

Regizat de Leta Popescu, spectacolul pornește de la un cadru larg al ofertelor de club care promit plăceri și regăsiri ale sexualității. Prin căutările în propriile povești, dorințe și fantezii, spectacolul atinge, într-un mod complex și personal, diferitele forme ale iubirii contemporane. Unde și cum ne mai găsim liniștea în conceptele de „single” sau „open”? Cum ajungem să ne exorcizăm dorința de tandrețe și cum ne raportăm astăzi la „marea iubire” care fie nu apare, fie a dispărut deja? Care sunt metodele actuale prin care se poate reaprinde pasiunea în cuplurile longevive? Mai există astăzi cupluri perfecte?

Echipa spectacolului OPEN și-a propus de la început să vorbească publicului despre orice tip de practică ce unora le poate aduce împlinire, iar altora le poate crea repulsie. Și-a propus totodată să abordeze tema sexualității, punând viagra sans ordonnance pudoarea în paranteză, dar și să chestioneze în ce măsură societatea și familia instalează în fiecare dintre noi tipare de care cu greu ne putem desprinde.

Foto: Roland Vaczi

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.