Opera Fringe Festival, la început de drum

afis-opera-fringe-festival-2016Prima ediție a Opera Fringe Festival, primul festival de operă independentă din țară, va avea loc în 19 – 25 septembrie la Centrul Cultural Casa Artelor (Bulevardul Mircea Vodă nr. 5).

„Opera Fringe Festival” este un festival unic in Romania, care își propune să încurajeze atât tinerii artiști, cât și publicul să aleagă o nouă alternativă. Necesitatea de la care a pornit proiectul constă în faptul că anual peste 150 de tineri își încheie studiile de licență la Conservator, iar operele de stat scot foarte rar la concurs un post pentru aceștia. Urmărind cum se dezvoltă conceptul de teatru independent, atât în București, cât și în țară, organizatorii doresc să lanseze pe scena culturală ideea că opera e un domeniu în care segmentul independent nu s-a manifestat încă din lipsa de inițiativă și de fonduri.

Prin organizarea acestui festival, organizatorii își propun să expună și să promoveze tinerii artiști, dându-le ocazia să-și valorifice potențialul într-un context mai liber. Toți concurenții selectați vor putea participa gratuit la workshop-uri  de actorie, mișcare scenică, management cultural și PR cultural.

Festivalul se deschide luni, 19 septembrie, cu o Conferință de presă și un spectacol recital invitat. Pe durata celor șapte zile de festival vor fi prezentate publicului spectacolele înscrise în competiție din București, Iași și Cluj, urmând ca la finalul festivalului, în cadrul unei Galei, să fie premiate cele mai bune spectacole.

Membrii juriului primei ediții sunt: Claudia Codreanu, Ștefan Neagrău, Cătălina Antal.

Totodată, la finalul festivalului, va avea loc o Conferință dezbatere a conceptului de operă independentă. Această conferință de final are rolul de a crea o punte deschisă pentru noi colaborări, dar și de a iniția o comunicare directă între antreprenori culturali, regizori sau specialiști în sectorul cultural și interpreți, discuție menită să genereze întrebări și concluzii de ambele tabere.

„Opera Fringe Festival” este un proiect inițiat de Asociația Beneva în colaborare cu Teatrul Mignon și MaxMadia Production, în parteneriat cu Casa Artelor și finanțat de ARCUB în cadrul Programului Cultural  București – Orașul in-vizibil 2016.

PROGRAM Opera Fringe Festival 2016

19 septembrie              12:00 Conferință de presă

20:00 Spectacol „În principiu femeile mor”, spectacol invitat.

20 septembrie             20:00 Spectacol „La serva Padrona”, București, 60 min.

21 septembrie             14:30 Spectacol „Inimă de copil”, Iași, 60 min.

20:00 Spectacol „Motanul încălțat”, București, 70 min.

22 septembrie             20:00 Spectacol „Hansel și Gretel”, Iași, 60 min.

23 septembrie             14:30 Spectacol „Povestea Micului Pan”, București, 75 min.

20:00 Spectacol „Căsătoria secretă”, Iași, 120 min.

24 septembrie             14:30 Spectacol „Dido și Aeneas”, București, 60 min.

20:00 Spectacol „2%”, Cluj, 80 min.

25 septembrie             12:00 Conferință dezbatere

17:00 Gala de premiere

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.