„Orfani”, în premieră la Teatrul Act

Sâmbătă și duminică, pe 21 și 22 septembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Act va avea loc premiera spectacolului „Orfani” de Dennis Kelly, cu Simona Cuciurianu, Ionuț Grama, Laurențiu Bănescu, în regia Elena Morar și scenografia lui Tudor Prodan.

Un thriller psihologic despre realitatea contemporană, „Orfani” explorează violența în mediul urban și felul în care ea influențează viața liniștita a unui cuplu de condiție medie. „Este o privire plină de umor, dar în esență sumbră, asupra vieții moderne, guvernată de lipsa de comunicare și încredere, care pune în oglindă lumea înfricoșătoare aflată dincolo de propria ușă și aparenta siguranță a căminului”, spun realizatorii.

Un cuplu perfect. O cină perfecta. O ușă trantita, care schimba tot: o seară ce promite să fie lungă și plină de surprize. Danny și Helen împart fericirea calmă a „celulei societății”  care și-a găsit oaza de confort în mijlocul „lumii dezlănțuite”. Dar seara le este dată peste cap de Liam, fratele lui Helen, care apare brusc la ușă într-o ipostază șocantă. Urmeaza o avalanșă de dezvăluiri și decizii surprinzătoare…

Cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termina grija legitimă și unde începe panica? Cu ce preț supraviețuim violențelor mici, cotidiene și cum putem închide ochii la ceea ce se întampla in jurul nostru? Sunt câteva dintre întrebările la care spectacolul „Orfani” își propune să găsească răspunsuri.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.