„Oriunde mă duc, numai de mine dau”, de Valentin Nicolau, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

valentin-nicolau_foto-adriana-grandPiesa „Om fără om” („Oriunde mă duc, numai de mine dau”), de Valentin Nicolau, va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, la secțiunea spectacole-lectură, luni, 15 iunie, la ora 14.00, la Librăria Humanitas din Sibiu.

Spectacolul este realizat de Bogdan Sărătean, iar la evenimentul moderat de Cătălin Ștefănescu vor participa criticul de teatru George Banu și preotul Constantin Necula.

Piesa „Om fără om”, cu subtitlul „Oriunde mă duc, numai de mine dau”, este ultimul text dramatic scris de Valentin Nicolau și apărut în volumul „Oriunde mă duc, numai de mine dau”, aflat în curs de publicare la momentul dispariției lui, în ianuarie 2015. Textul a fost integrat, de asemenea, îm Antologia de texte dramatice realizată în acest an de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Om fără om” este o parabolă ce are la bază legenda Scăldătoarei Vitezda, acolo unde oamenii așteaptă ca îngerul să vină să tulbure apele, pentru ca cel care se aruncă primul să fie vindecat. Dar Valentin Nicolau transformă lumea toată într-o mare Scăldătoare Vitezda, unde fiecare așteaptă (sau nu…) o minune: „Acţiunea se petrece în lumea largă, marele spital unde se tranzacţionează viaţa de zi cu zi, unde conştiinţa n-o mai tulbură niciun înger.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.