„Panică” la Nottara

panica3Spectacolul „Panică” de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu și traducerea Cristinei Toma, va avea premiera joi, 30 ianuarie, de la ora 19.30, la Teatrul Nottara, Sala George Constantin.

Cu subtitlul „trei bărbaţi pe punctul de a ceda psihic”, textul dramaturgului contemporan finlandez este o comedie psihologică. Trei bărbaţi, prieteni din copilărie, luptă cu criza vârstei mijlocii, cu problemele profesionale şi sentimentale care îi macină. Din distribuție fac parte Vlad Zamfirescu, Alexandru Jitea, Gabriel Răuță. „Panică ne aruncă brusc în groapa cu cei trei lei, furioşi pe propriile lor slăbiciuni. Până ieșim, avem timp să râdem bine: de ei, dar şi de noi înşine.”, declară Theodor-Cristian Popescu despre textul pe care a ales să-l monteze, într-o scenografie semnată de Cosmin Florea.

„Am avut şansa ca până acum să nu intru în panică. În sensul de atacuri. Am intrat în spectacolul Panică. Şi l-am cunoscut pe Cristi Popescu. M-am panicat. Trebuia să scoatem premiera în doar patru săptămâni!!!… Nu vă panicaţi. Am reuşit”, spune Vlad Zamfirescu înainte de premieră.

Panică a fost scrisă în 2005 şi montată chiar de autor, în calitate de regizor, la GroupTheatre din Helsinki. Din toamna anului 2010, Mika Myllyaho este Director general al Teatrului Naţional din capitala finlandeză, precum şi unul dintre cei mai importanţi regizori.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.