„Pasărea retro…”, marele câștigător la festCO

Festivalul Comediei Românești – festCO 2017 s-a încheiat duminică seara, pe 4 iunie, cu o Gală ai cărei amfitrioni au fost Alexandru Bogdan, Bogdan Cotleț, Lucian Ionescu și Dan Rădulescu. Premiul de excelență i-a fost acordat în acest an actorului Marcel Iureș.

Juriul festCO 2017 format din – Maria Zărnescu (critic de teatru), Lia Manțoc (scenograf), Erwin Șimșensohn (regizor), Emilia Dobrin (actriță), Mihai Bisericanu (actor) – a acordat  următoarele premii a acordat premiile ediției din acest an, în urma selecției realizate de criticul de teatru Alice Georgescu.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de comedie – „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte” scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Premiul pentru cel mai bun regizor – Radu Afrim pentru regia spectacolului „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Premiul pentru cea mai bună interpretare – Echipa spectacolului „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”

Premiul pentru cea mai bună scenografie – Irina Moscu (decor și costume) și Andrei Cozlac (video mappaing) pentru scenografia spectacolului „Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte”, scenariul și regia Radu Afrim, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Tompa Miklós”.

Premiile au fost înmânate de Virginia Mirea (actriță a Teatrului de Comedie), Delia Nartea (actriță a Teatrului de Comedie), Radu Iacoban (actor și regizor), George Mihăiță (Directorul Teatrului de Comedie) și de personalități ale lumii teatrale invitate la festCO 2017: Savas Patsalidis (directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Salonic, Grecia și redactor șef al prestigioasei reviste de teatru: Critical Stages), Bernice Chan (Director General al AICT Hong King) și Michel Vaïs (Canada – Secretarul General al AICT). Oaspeții străini au fost prezenți la București cu ocazia Conferinței Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru (AICT), moderată de Margareta Sörenson (Președinte al AICT) și Octavian Saiu (Președinte al Secției Române AICT – Teatrologie).

Stelele Operei din Peking (declarată de UNESCO patrimoniu intangilbil al umanității), artiștii Companiei Star Theatre din Beijing, au adus pe scena Teatrului de Comedie o lume unică, învăluită în sunetele Chinei antice, în care explozia de culori și virtuozitate acrobatică a încântat spectatorii prezenți la finalul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Comediei Românești – festCO.

În cadrul aceleiași Gale au fost acordate și premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a XII-a. Juriul a fost format din Adrian Lustig (dramaturg), Delia Nartea (actriță) și Bobi Pricop (regizor).

Locul IDiseară la 7 de Ioan Răducan

Locul IIViața la „Mica Publicitate” de Radu. F. Alexandru

Locul III ex-aequo  –  Inventar de Andreea Radu și Ultima dorință de Cristina Cozma

De asemenea, COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VIII-a, și-a desemnat câștigătorii, juriul fiind format din: Carmen Stanciu (teatrolog), Adrian Damian (scenograf), Radu Iacoban (actor și regizor).

Mariana Diana HanganuMagazinul de sinucideri după Jean Teulé

Irina Crăiță-MândrăViața x 3 de Yasmina Reza

Florin LițăPodul de Laurent Van Wetter

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.