„Patru metri pătrați”, la Teatrul Social Mignon

patrumetripatrati3Spectacolul „4m2” (patru metri pătrați), cu un text și o regie semnate de Catinca Drăgănescu și Ioana Petre va avea premiera la Teatrul Mignon, luni, 27 aprilie, de la ora 19.30.

„4m2” este o comedie gri, anunță realizatorii, este povestea unei comunități de cartier care luptă pentru salvarea de la retrocedare a ultimilor patru metri pătrați de spațiu verde din tot cartierul. Puse față-n față cu mecanismul birocratic, personajele își dau seama că au devenit simple merionete ale sistemului aflate într-un labirint absurd al hățișului instituțional românesc.

Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu CeRe (Centrul de Resurse pentru participare publică) și rezultat în urma documentării experiențelor grupurilor de inițiativă civică din cartiere. Își propune să aducă în atenția publicului nevoia reclădirii conștiinței civice în rândul cetățenilor. CeRe este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este de a acţiona pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor şi dorinţelor actorilor sociali și a fost înfiinţată în anul 2006 cu numeroase proiecte aflate acum în derulare.

Platforma de Teatru Social Mignon este un proiect care își propune să documenteze și să dezbată prin intermediul unor spectacole de teatru, teme provenite din investigarea experiențelor socio-politice ale diverselor comunități simptomatice pentru societatea contemporană.

Din distribuție fac parte Mirela Gorea, Ana Ioana Macaria, Profira Serafim, Ana Covalciuc, Silvana Negruțiu, Alexandru Fifea. Costumele sunt realizate de Doina Pop, mișcarea scenică de Mihaela Culda și video este semnat de Ana Constantinescu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.