PERPLEX la Arad! Theodor Cristian Popescu deschide Festivalul Internațional de Teatru Nou

foto perplex 3Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad se va deschide pe data de 9 mai, la ora 19.00 cu premiera spectacolului PERPLEX, de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor Cristian Popescu, scenografia lui Mihai Păcurar și coregrafia Andreei Gavriliu (câștigătoare a Premiului UNITER pentru teatru – dans). Distribuția este formată din actorii Carmen Vlaga Bogdan, Cecilia Donat, Andrei Elek și Alex Mărgineanu.

Regizorul Theodor Cristian Popescu promite „un spectacol care nu seamănă cu multe altele“, textul lui Mayenburg fiind extrem de generos, atât pentru regizor, cât și pentru scenograf și actori. „El apare ca un puzzle teatral ce îşi schimbă în permanenţă forma, ţinându-l tensionat pe spectator da capo al fine. Influentul scriitor Marius von Mayenburg realizează o piesă a absurdului contemporan, extrem de ofertantă și amuzantă. Personajele sale sunt un fel de ființe – mozaic ce bâjbâie într-o realitate aflată constant în dezintegrare, căutând / sperând (la) un punct de sprijin, un teren care să nu le mai fugă permanent de sub picioare”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Noul spectacol al Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad face parte din proiectul „Portret de autor dramatic european contemporan“, proiect care aduce în fața spectatorilor, opere aparținând celor mai importanți dramaturgi europeni ai momentului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.