Peter Schneider aduce „Hot L Baltimore” la Craiova

Peter-SchneiderPe 21 decembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va avea loc premiera pe țară a spectacolului „Hot L Baltimore”, de Lanford Wilson, în regia lui Peter Schneider. Spectacolul va avea loc la sala Amza Pellea a TNC şi se va juca, de asemnenea, pe 19, 20 şi 22 decembrie.

Despre spectacolul de la Craiova, Peter Schneider a declarat: „Bravura locuitorilor din „Hot Lbaltimore” poate să nu fie evidentă. La urma urmei, cine sunt acești oameni, totuşi? Trei prostituate. Un cuplu de funcționari de birou obosiţi şi şeful lor dispeptic. Nişte rezidenţi în vârstă, unul capricios, altul resemnat. Un tânăr plictisitor în căutarea unui bunic dispărut. Și o lesbiană intrigantă și nefericitul mai tânăr frate al ei.

Și totuși, când Mircea Cornișteanu, directorul general al Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova, m-a întrebat ce piesă americană îmi doream să prezint la teatrul lui, am știut aproape imediat că voiam să aduc această navă de proști la malurile României. De ce?

Pentru că eu cred că a fi om înseamnă să pierzi, indiferent unde locuieşti și indiferent de cât de plin de succes ai putea sau nu deveni. Este pur și simplu o parte a condiţiei umane universale. Lanford Wilson – cu care am lucrat atunci când am început pentru prima dată la teatrul din New York în anii 1970 – a înțeles lucrul acesta profund”.

Peter Schneider este un cunoscut regizor care pentru „The Lion King” produs pe Broadway a primit un premiu Tony. De asemenena, a pus în scenă spectacole precum „Pal Joey” (New York, Pasadena CA, Little Rock AK), „My Life With Men… and Other Animals” în care a jucat actrița italiană Maria Cassi (Italia, România, New York) sau „Sister Act, the Musical” în premieră mondială la West End, Londra; ori Live action/scurt-metraj de animație cu Julie Andrews, care a sărbătorit a 40-a aniversare a musical-ului „Mary Poppins”.

În cinematografie este cunsocut pentru premiatul documentar „Waking Sleeping Beauty”, despre animația Disney în perioada 1984 – 1994.

Pe durata unui mandat de 17 ani la Walt Disney Company, a condus crearea a peste 50 de filme, printre care „The Lion King”, „Beauty and the Beast” (Premiul Golden Globe), „The Little Mermaid” şi multe altele.

Traducerea textului pus în scenă la Craiova îi aparține lui Mircea Filimon, asistent regie, Gina Călinoiu, costume, Mircea Filimon şi asistent decor, Adriana Dinulescu.

Din distribuţie fac parte Corina Druc, Dragoş Măceşeanu, Ştefan Cepoi, Iulia Colan, Mirela Cioabă, Anca Dinu, Raluca Păun, Valeriu Dogaru, Valentin Mihali, Gina Călinoiu, Cătălin Vieru, Romaniţa Ionescu/Ramona Drăgulescu, Cosmin Rădescu, Tudorel Petrescu, Mircea Tudosă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.